Volg ons West-Vlaamse Badmintonfederatie | Facebook West-Vlaamse Badmintonfederatie | Flickr
 
Yonex Belgian junior master circuit Algemene informatie

Wat ?

Het “ Yonex Belgian Junior Master Circuit” (YBJMC) is een nieuw nationaal jeugdcircuit dat door de ‘BBF Beleidswerkgroep Jeugd’ werd uitgewerkt.

In dit YBJMC werden een aantal toernooien opgenomen die voldoen aan een bepaald niveau. We spreken over toernooien van het niveau “Goud “, “Zilver” en “Brons”. De toernooien “Goud” en “Zilver” zijn tweedaagse toernooien waar de 5 disciplines (JE, ME, JD, MD en GD) georganiseerd worden.

Op de “Brons” toernooien, die 1-dagstornooien blijven, wordt alleen enkel en dubbel georganiseerd. Alle toernooien uit het circuit staan ook open voor spelers uit het buitenland.

 

Op elk van deze toernooien kunnen de spelers punten verzamelen (voor elk niveau werden vaste puntentabellen samengesteld) (overzicht puntenverdeling):

1. volgens het niveau van het toernooi (de winnaar in een goud toernooi krijgt meer punten dan de winnaar in een zilver toernooi, en een zilver toernooi levert meer punten op dan een brons toernooi)

 

2. volgens de ronde die in het toernooi bereikt wordt (de finalist krijgt meer dan bijvoorbeeld de kwartfinalist)

 

Aan de hand van de punten die de spelers verzamelen wordt er 1 algemene rangschikking opgesteld per leeftijdsgroep (U9 – volgens ‘Minibad’, U11, U13 en U15). Er zal een rangschikking gemaakt worden voor enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbel (in het dubbelspel krijgen per koppel de beide spelers een zelfde aantal punten en worden de beide spelers apart in de rangschikking opgenomen – niet per koppel dus).

 

Aan het einde van het circuit zal er een ‘Masterfinale’ georganiseerd worden voor de leeftijdscategorieën U13 en U15. De 8 hoogst geklasseerde spelers uit de eindrangschikking MEU13, JEU13, MEU15 en JEU15 worden uitgenodigd voor deze finales.

 

meer info: zie reglement Yonex Belgian junior master circuit.

 

Inschrijvingen

Spelers kunnen zich alleen inschrijven via de voorgeschreven toernooisoftware (toernooi.nl) van de organisatie. De organiserende club is aangesloten bij Badminton Vlaanderen of LFBB.

 

Coaching

Voor de spelers die deelnemen aan het YBJMC zullen er coaches voorzien worden vanuit de provincie. Meestal zijn dit de trainers van de Provinciale Selecties en van de Regio Noord of Regio Zuid.