Volg ons West-Vlaamse Badmintonfederatie | Facebook West-Vlaamse Badmintonfederatie | Flickr
 
PBA eindwinnaar IPJO te Ieper

PBA is eindwinnaar van de 26e IPJO in Ieper

 

Het voorbije weekend werd er in Ieper gestreden om de wisselbeker van de IPJO. Het werd een spannende editie die pas in de laatste ronde werd beslist.

Het weekend ging van start met een fantastische opener: het verbreken van het Guinness World Record (meeste deelnemers in een badminton rally). Misschien was het de aanwezigheid van Yves Leterme (die trouwens de start van de 1e poging op gang heeft geslagen) die de spelers nerveus maakte, want pas bij de 4e poging slaagden de spelers erin het record te verbreken. Het oude record van 113 slagen werd nipt geklopt met 8 slagen. Nu is het nog afwachten op de goedkeuring van de commissie.

 

Het hele weekend werd er op het scherp van de snee gestreden om de titel. Voor aanvang van de laatste ronde, waren er nog 3 provincies die kans maakten op de eindoverwinning: West-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Antwerpen.

West-Vlaanderen en Vlaams Brabant hadden beiden 6 punten, Antwerpen had er 5. Alles was dus nog mogelijk. In de laatste ontmoeting namen West-Vlaanderen en Vlaams Brabant het tegen elkaar op, wat het extra spannend maakte.

Naarmate de ontmoeting vorderde, werd het duidelijk dat West-Vlaanderen en Vlaams Brabant gelijk gingen spelen en Antwerpen tegen Oost-Vlaanderen ging winnen. Hierdoor behaalden de 3 provincies evenveel punten in het eindklassement.  Antwerpen had een beter saldo gewonnen/verloren wedstrijden en ging met de wisselbeker naar huis.

 

In de leeftijdscategorieën werd Vlaams Brabant eindoverwinnaar in de U11 en U17, PBA in de U13 en Limburg in de U15. West-Vlaanderen werd 3 keer 2e (U13, U15 en U17).

 

Eindstand per leeftijdscategorie

U11 PUNTEN
1 Vlaams-Brabant 8
2 Antwerpen 6
3 West-Vlaanderen 4
4 Limburg 2
5 Oost-Vlaanderen 0
U13
1 Antwerpen 8
2 West-Vlaanderen 6
3 Vlaams-Brabant 4
4 Limburg 2
5 Oost-Vlaanderen 0
U15
1 Limburg 8
2 West-Vlaanderen 6
3 Antwerpen 4
4 Oost-Vlaanderen 2
5 Vlaams-Brabant 0
U17
1 Vlaams-Brabant 8
2 West-Vlaanderen 6
3 Antwerpen 4
4 Limburg 2
5 Oost-Vlaanderen 0